Losowy produkt
Notebook SONY VPCF24M1E
Notebook SONY VPCF24M1E
Mięsa w ziołach. Sprawdzone przepisy
Prezentujemy przepisy na kotlety, pieczenie i rolady, którym wyjątkowy smak nadają zioła oraz przyprawy - zarówno te popularne, np. majeranek, tymianek czy rozmaryn, jak i te rzadziej używane, np. estragon, szałwia czy mięta.

Dowiesz się, jak przyrządzić m.in.: pieczeń wołową w marynacie rozmarynowej, schab parzony w ziołach, cielęcinę w sosie estragonowym, befsztyki z zielonym pieprzem i anyżowe żeberka.

Przedstawiamy proste propozycje odpowiednie na codzienny obiad, a także wyszukane pomysły, idealne na uroczyste spotkania.
Mięsa w ziołach. Sprawdzone przepisypełny opis produktu
Mięso mielone. Sprawdzone przepisy
W niniejszej publikacji zebraliśmy przepisy na dania przyrządzone na bazie mięsa mielonego. Oprócz kotletów i pulpetów w różnych odsłonach przedstawiamy ciekawe pomysły m.in. na gołąbki, pieczeń rzymską i tatar w wielu wydaniach.

Nie zabrakło tu też receptur na specjały z mięsa mielonego pochodzące z kuchni światowej, m.in. na jajka po szkocku, grecką musakę i zupę po meksykańsku.

Wśród prezentowanych przepisów znalazły się propozycje odpowiednie zarówno na codzienny obiad, np. kotlety mielone z nadzieniem chrzanowym, jak i na specjalną okazję, np. mus z piersi indyka czy krokiety cielęce ze szpinakiem.
Mięso mielone. Sprawdzone przepisypełny opis produktu
Cud metaboliczny. Dieta, którą pokochasz
Przygotuj się na cud, który odmieni twoje życie.
Czy dostrzegasz, że pomimo wysiłków jakie podejmujesz, twoja figura nie poprawia się?
Czy twoi przyjaciele i znajomi jedzą więcej, a wciąż są od ciebie szczuplejsi?
Mimo że dużo śpisz, wciąż nie masz energii?
To nie twoja wina. Po prostu twój metabolizm pracuje inaczej.
Rewolucyjna metoda Diane Kress pozwoli całkowicie przeorganizować twoją przemianę materii. Dzięki niej ustabilizujesz poziom cukru we krwi, opanujesz swoje problemy z nadciśnieniem i przestawisz swoje ciało na efektywne – wreszcie! – zrzucanie kilogramów.
Zdrowo. Trwale. Bez liczenia kalorii.
Cud Metaboliczny to innowacyjny program, który pomoże ci uzyskać sylwetkę, o której marzysz. Diane Kress, opierając swoją metodę na dwudziestopięcioletnim doświadczeniu w pracy jako dietetyk, oddaje ci klucz do lepszego, zdrowszego i szczuplejszego „ja”.
Odważ się. Nie waż się.
Cud metaboliczny. Dieta, którą pokochaszpełny opis produktu
Nowa dieta modułowa
Dzięki wstępowi poznasz najważniejsze zasady diety modułowej, a dwa przykładowe zestawienia posiłków na cały dzień ułatwia Ci jej rozpoczęcie. Potem możesz wybierać do woli spośród ponad 70 przepisów uwzględniających każdy smak.
Nowa dieta modułowapełny opis produktu
Smalec we współczesnej kuchni. Polskie tradycje kulinarne
Smalec można przyrządzać na różne sposoby i jest on naprawdę pyszny. Z tą książką przygotujesz go nie tylko w wersji podstawowej, ale też z wieloma smakowitymi dodatkami: jabłkami, suszonymi śliwkami, grzybami, rozmaitymi ziołami. W publikacji znajdziesz też przepisy na to, co świetnie pasuje do smalcu: domowe pieczywo – np. chleb wiejski czy żytni z kminkiem – oraz kiszone lub marynowane warzywa i grzyby.
Smalec we współczesnej kuchni. Polskie tradycje kulinarnepełny opis produktu
Zupy i przystawki. Klasztorna Kuchnia Świętej Hildegardy
W niniejszej książce (oraz w całej serii, którą ona rozpoczyna) zaprezentowano przepisy przygotowane zgodnie z medycznymi zaleceniami św. Hildegardy z Bingen - dostosowane do wymogów współczesnej kuchni. Za podstawę tej wyjątkowej publikacji posłużyły księgi Hildegardy z Bingen, gruntownie zbadane przez doktora nauk medycznych Gottfrieda Hertzkę, który potwierdził trafność i zadziwiającą zgodność zaleceń świętej z odkryciami współczesnej wiedzy medycznej - i z powodzeniem jej rady stosował w praktyce lekarskiej.
W tej niezwykłej książce kucharskiej znajdziemy przepisy na wspaniałe zupy i przystawki przygotowane zgodnie ze wskazówkami św. Hildegardy dotyczącymi medycyny i zdrowego trybu życia.
Zupy i przystawki. Klasztorna Kuchnia Świętej Hildegardypełny opis produktu
Przekąski. 30 smakowitych przepisów
Przepisy na 30 smakowitych przekąsek. Od tarteletek z krewetkami do pikantnej salsy z tortillą. Na każdej stronie łatwy do skanowania kod QR z listą zakupów!

Seria książeczek kulinarnych z kodem QR umożliwia nie tylko dotarcie do znakomitych przepisów na sałatki, przekąski, zupy, ciastka, makarony i czekolady. To również - dzięki kodom QR - łatwe dotarcie do innych publikacji z przepisami. Skanując kody z okładki, znajdujemy inne książki kulinarne w katalogu wydawnictwa. Skanując kody na poszczególnych stronach z przepisami, znajdujemy listy produktów niezbędnych do wykonania potrawy. Taką listą zapisaną w telefonie możemy posłużyć się np. podczas robienia zakupów.
Przekąski. 30 smakowitych przepisówpełny opis produktu
Księga Rodzicielstwa Bliskości. Przewodnik po opiece i pielęgnacji dziecka od chwili narodzin
Długo oczekiwana książka już w przedsprzedaży!
Może ty i twoje dziecko będziecie spać dłużej, jeżeli położycie się w jednym łóżku?
Jak duże musi być dziecko, aby być za duże na karmienie piersią?
Jaka jest rola ojca w pielęgnacji noworodka?
Jak wcześnie stworzona więź pomoże dziecku się usamodzielnić?
Czy noworodek wymusza płaczem noszenie?
Czy przez cały czas musimy być skupieni na dziecku?

William i Martha Sears - lekarz i pielęgniarka, mąż i żona, zespół, który stworzył termin "Rodzicielstwo Bliskości" (Attachment Parenting), odpowiadają na te i wiele innych pytań w praktycznym i inspirującym poradniku.
Rodzicielstwo Bliskości to styl rodzicielstwa, który odpowiada na potrzebę bezpieczeństwa małego dziecka.
Księga Rodzicielstwa Bliskości. Przewodnik po opiece i pielęgnacji dziecka od chwili narodzinpełny opis produktu
Przysmaki z podrobów we współczesnej kuchni. Polskie tradycje kulinarne
Podroby w dawnej kuchni polskiej cieszyły się dużą popularnością i były uważane za szczególny przysmak. W niniejszej publikacji zebraliśmy receptury na specjały z wątroby, flaków, serc, żołądków, ozora, nerek, płuc i ogona. Ponadto podajemy kilka przepisów na kaszankę i czerninę. Znajdziesz tu ciekawe propozycje przekąsek, zup oraz dań głównych. Obok takich znanych potraw, jak ozorki w galarecie czy płucka na kwaśno, prezentujemy m.in. zapomniane żarniuki i gęsi pipek.
Przysmaki z podrobów we współczesnej kuchni. Polskie tradycje kulinarnepełny opis produktu
Fotografia cyfrowa
Przedstawiamy czytelnikom wprowadzenie do świata fotografii cyfrowej, która otwiera przed fotografującym całkowicie nowe możliwości. Od zakupu aparatu po metody przechowywania cyfrowych zdjęć.
Fotografia cyfrowapełny opis produktu
Dieta 2-dniowa
Dieta 2-dniowa naprawdę różni się od bogatego wachlarza diet dostępnych obecnie na rynku. Została bowiem opracowana w taki sposób, by pomóc Ci podejmować właściwe decyzje żywieniowe, gubić zbędne kilogramy, zmieniać nawyki i aktywnie poprawiać zdrowie, bez większych poświęceń. Wystarczy kontrolować jadłospis przez dwa dni w tygodniu, a przez pozostałe pięć jeść normalnie. Nowa, rewolucyjna dieta, która bije rekordy popularności w Europie i na świecie. Prosta, łatwa do przestrzegania i potwierdzona klinicznie. To prawdziwa alternatywa dla osób, którym trudno przestrzegać konwencjonalnych diet. Dieta 2-dniowa to zupełnie nowe, poparte badaniami klinicznymi podejście do odchudzania. Niezależnie od tego, czy od lat zmagasz się ze zbędnymi kilogramami, czy dopiero co podjąłeś decyzję o odchudzaniu, z Dietą 2-dniową masz wreszcie szansę na sukces!
Dieta 2-dniowapełny opis produktu
Dieta rozdzielna
Bardzo chciałabyś pozbyć sie kilku kilogramów i jednocześnie nie rezygnować z przyjemności jedzenia? Wobec tego zdecyduj sie na dietę rozdzielną – sprawdzony i nieskomplikowany sposób odżywiania, znany od wielu lat.
Książka zawiera niezbędne informacje o diecie rozdzielnej. Schemat podziału produktów żywnościowych przybliża zasady tej diety, a ponad 70 przepisów na wszystkie posiłki w ciągu dnia zapewnia kolorowe urozmaicenie na stole. Nie ma prostszej metody odchudzania!
Dieta rozdzielnapełny opis produktu
Kuchnia wegetariańska. Z kuchennej półeczki
Najlepsze przepisy kuchni wegetariańskiej łatwe do zrealizowania.
Książka zawiera fascynujący zbiór 120 przepisów pobudzających wyobraźnię, które pokazują, jak różnorodna, pełna smaków i zdrowa może być dieta jarska. Każdy z tych przepisów został opracowany w sposób łatwy i przejrzysty.
W każdym wykorzystuje się świeże składniki do tworzenia potraw cieszących zmysły smaku i wzroku.
Pięknie przygotowana pod względem graficznym "Kuchnia wegetariańska" stanowi skarbnicę pomysłów na pobudzające apetyt dania oraz praktycznych porad dotyczących przygotowywania smakowitych potraw.
Kuchnia wegetariańska. Z kuchennej półeczkipełny opis produktu
Domowy wyrób win
Książka jest przeznaczona dla Czytelników, którzy dla własnej przyjemności zajmują się w domu wytwarzaniem różnych napojów alkoholowych, a więc win, nalewek, likierów lub koktajli. To jest ich konik, któremu poświęcają czas, aby móc potem pochwalić się przed znajomymi wybornym miodem albo likierem zrobionym własnoręcznie według nieraz sekretnych, rodzinnych przepisów.
Książka zaciekawi także właścicieli ogródków w mieście i na wsi, którzy mając własne owoce, chętnie przerobią ich nadmiar na wina albo nalewki, np. doskonałą nalewkę wiśniową lub tutti frutti, którą robi się z owoców dojrzewających stopniowo w ciągu całego sezonu. Znajdą w niej również ciekawe wiadomości pszczelarze, którzy na podstawie podanych przepisów będą mogli zrobić miód pitny - ten staropolski trunek, z którego niegdyś słynęli Polacy.
Ilość i rodzaje podanych przepisów zaspokoją chyba najbardziej wybrednych smakoszów, książka zawiera przepisy zarówno na trunki tanie i łatwe do wykonania, jak i na droższe, wymagające większej rutyny, a także większej liczby specyficznych dodatków.
(od Autora)
Domowy wyrób winpełny opis produktu
Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni. Polskie tradycje kulinarne
Znajdziesz tu receptury na takie sztandarowe specjały, jak winegret w kilku odsłonach, majonez, beszamel czy sos holenderski, a także sporo oryginalnych pomysłów – np. na sos wielkanocny, chrzanowy z gruszką czy rakowy. Nie zapomnieliśmy też o kuszących sosach deserowych – idealnych do lodów, deserów owocowych, puddingów czy naleśników. Oprócz sosów zadomowionych w polskiej kuchni od wieków przedstawiamy również przepisy na dodatki popularne od stosunkowo niedługiego czasu – np. greckie tzatziki czy włoskie pesto. Ponadto podpowiadamy, do jakich dań pasują poszczególne sosy, a nawet podajemy receptury na przysmaki z niektórymi z nich.
Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni. Polskie tradycje kulinarnepełny opis produktu
Ekspozycja bez tajemnic
Masz przed sobą nową książkę Bryana Petersona. Chociaż tytuł jest znajomy, nie daj się temu zwieść. Najnowsze wydanie różni się znacząco od poprzedniego. Jest nie tylko wzbogacone o nowe zdjęcia, rozdział o świetle błyskowym i HDR, lecz także każdy z rozdziałów niesie dodane przez autora całkowicie nowe treści, informacje i przemyślenia. Jednocześnie – jak zwykle u Petersona – Ekspozycję bez tajemnic czyta się z przyjemnością ze względu na lekki i bezpośredni styl.
Jak dokonać pomiaru światła?  Jak fotografować pod światło lub  ze światłem? Poznaj tajniki ekspozycji według Bryana Petersona, którego wyjątkowy sposób opowiadania o fotografii, sprawia, że jego poradniki czyta się jak dobre powieści!
Każdy, dla kogo pojęcie ekspozycji wydaje się niejasne czy zbyt profesjonalne, znajdzie w tej książce zrozumiałe objaśnienia. Autor tłumaczy wzajemne powiązania przysłony, czasu naświetlania i czułości ISO. Pisze, jak wykonać dobre zdjęcia w pozornie trudnych sytuacjach, na przykład przy pochmurnej pogodzie, w słabym oświetleniu czy w ruchu. Opanowanie koncepcji ekspozycji da ci solidną podstawę do robienia fotografii, o jakich marzysz. Książka ta, wzbogacona świetnymi autorskimi zdjęciami, jest jednocześnie i piękna, i praktyczna.
Ekspozycja bez tajemnicpełny opis produktu
Zioła i przyprawy mojej kuchni
Jest to pierwsza książka o mojej kuchni i moich doświadczeniach z ziołami. Przyda się każdemu, kto zechce poświęcić temu trochę czasu. Proszę nie zapominać, że zioła prócz smaku i dobrotliwego wpływu na nasz organizm mogą dostarczyć nie lada przyjemności i relaksu przy ich uprawie. Radzę spróbować, koszt tej próby niewielki, a radość duża!
Zioła i przyprawy mojej kuchnipełny opis produktu
Ciąża tydzień po tygodniu
Oddajemy do waszych rąk przewodnik po 40 bardzo ważnych tygodniach w życiu każdej pary. Opowiadamy fascynującą historię rozwoju człowieka - od połączenia się dwóch komórek do narodzin noworodka. Odpowiadamy na najczęstsze pytania pojawiające się na przestrzeni całej ciąży, wspieramy w trudniejszych chwilach, radzimy, jak podejmować ważne decyzje, obalamy mity i rozwiewamy wątpliwości. Chcemy wam towarzyszyć w tej niezwykłej drodze, na której para staje się rodziną.
Justyna Dąbrowska, redaktor naczelna miesięcznika "Dziecko"
Ciąża tydzień po tygodniupełny opis produktu
Strona: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39]