Ryby. Lekkostrawne i pożywne zupy, dania z patelni, przekąski

Ryby to doskonałe danie na każdą okazję. Książka zawiera 120 atrakcyjnych przepisów dla zwolenników smażenia, gotowania, grillowania, duszenia i pieczenia ryb. Smakowite receptury z całego świata doskonale łączą delikatny smak rybiego mięsa z wyrazistymi sosami oraz pysznymi dodatkami. Ryby są nie tylko smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe: zawierają pełnowartościowe białko, łatwo przyswajalne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminę D i arcyważne składniki mineralne, takie jak jod, selen, fluor, magnez i wapń. Masz ochotę na lekkostrawny i smaczny obiad? Polecamy słodko-kwaśną zupę rybną i niedrogiego pstrąga po młynarsku. Jako przystawkę możesz podać tradycyjne śledzie marynowane z pomidorami, a na kolację sałatkę śledziową z buraczkami. Amatorzy oryginalnych smaków także nie będą zawiedzeni, są tu również nowoczesne przepisy - z nigiri-sushi na czele!

Cena: 19.50 zł