Czekolada. Leksykon. Składniki, podawanie, przepisy

Czekolada jest dziś w modzie. Nigdy jeszcze temat ten – mimo że ludzie od wieków ulegali słodkiemu czarowi kakao i czekolady – nie był tak aktualny jak dzisiaj.
Ten praktyczny leksykon przedstawia niezwykle różnorodny świat czekolady, historie jej wytwarzania, poczynając od czekolady pitnej i tej w tabliczkach, a kończąc na pralinach i wielu szlachetnych wyrobach, zdradza też tajemnice umiejętności najpełniejszego delektowania się czekoladą i możliwości zastosowania jej w kuchni. Fascynujący świat czekolady od A do Z!
Tajemnice wytwarzania różnych rodzajów czekolady.
Kakao: wszystko o niezwykłym egzotycznym surowcu.
Obszerny słownik najważniejszych pojęć ze świata czekolady.
Czekoladowe czary: przepisy i inspiracje kulinarne.
Przepiękne, wyraziste fotografie.
Życzymy wiele przyjemności podczas smakowania i odkrywania czekolady!

Cena: 21.90 zł