W książce "Nigella świątecznie", Nigelli Lawson znajdziesz wszystko to co jest potrzebne, aby umilić sobie Święta Bożego Narodzenia. Pełna prostych przepisów na smaczne dania i pomocnych rad jest jednocześnie praktyczna i inspirująca.
"Nigella świątecznie" łagodzi napięcie towarzyszące przygotowaniom i przywraca radość z nadchodzących Świąt.
Zaproś Domową Boginię na Święta Bożego Narodzenia!
pełny
opis produktu
Czyż etykiety wina nie są czymś w rodzaju dowodu osobistego? Czyż każda z nich nie stara się podkreślić wyjątkowości trunku w butelce? Ale co ona właściwie mówi o winie, które się za nią kryje? Czy ornamentalne, pełne zawijasów pismo każe się spodziewać barokowego białego wina? Czy jaskrawe wzornictwo obiecuje wino o takim właśnie charakterze? Co mówi nam widok zakurzonej piwnicy? A może ta mało wymyślna dekoracja zapowiada wręcz napój bezalkoholowy? Na szczęście dla wszystkich koneserów smak winiarzy nie w każdym przypadku jest taki, jak wybrane przez nich wino.
pełny
opis produktu
Książka Niedzielne przysmaki " jest jednym z elementów kampanii, którą rozpoczął Gordon Ramsay pod hasłem "Sunday lunch ". Jej podstawowym celem jest przypomnienie i przekonanie opinii publicznej, jak ważnym momentem są spotkania w gronie rodzinnym, czerpanie radości z towarzystwa najbliższych, dzielenie się jedzeniem. Wiele rodzin nigdy nie zasiada do wspólnego posiłku, a szkoda. Członkom rodzin pozwala to czuć się pewniej w towarzystwie większej grupy osób. Bez względu więc na to, jak zajęci jesteśmy codziennymi obowiązkami i przejęci tym, co się wokół nas dzieje, rodzinne spotkania przy stole powinny zajmować w naszym życiu ważne miejsce. Gordon Ramsay chce zmotywować czytelników, aby wskrzeszali tradycję zasiadania w gronie rodzinnym do niedzielnego obiadu i zachęcić wszystkich do gotowania, najlepiej wspólnego. Przyłącz się do jego kampanii. "
pełny
opis produktu
Smakowite dania z kurczęciem, indykiem i kapłonem w rolach głównych... Nowe smaki, nowe pomysły.
pełny
opis produktu
Ponad 100 przepisów na kiełbasy z: wołowiny, wieprzowiny, cielęciny, dziczyzny, drobiu, ryb, owoców morza oraz wegetariańskie. Nawet w niewielkim mieszkaniu możesz bez trudu przygotować pyszną, zdrową, jedyną w swoim rodzaju kiełbasę, znacznie lepszą od wszystkiego, co kupisz w supermarkecie, a nawet dobrym sklepie. Dwoje specjalistów w tej dziedzinie pokaże ci, jak się do tego zabrać. Nauczysz się przyrządzać aromatyczne hiszpańskie chorizo, czosnkową polską kiełbasę, niepowtarzalną szwedzką kiełbasę ziemniaczaną, bratwurst (kiełbaski, z których słynie Wisconsin) i wiele innych. Znajdują się tu przepisy na tradycyjnie pojmowane kiełbasy, ale też przepisy na kiełbasę z krewetek, raków, homarów, drobiu, oraz kaszanki i kiełbasy wykonane baz użycia osłonki. Znalazł się tu nawet cały rozdział poświęcony kiełbasom wegetariańskim! Domowy wyrób kiełbas to powrót do wspaniałych kulinarnych tradycji.
pełny
opis produktu
Nowe pomysły na domowe kulinarne szaleństwo. Książka jest inspiracją dla zapracowanych singli. Ale przecież nie samą pracą żyjemy. Poza nią mamy jeszcze (i na szczęście) swoich znajomych i przyjaciół. Dla nich, od czasu do czasu, przygotować coś ekstra, coś czym ich zaskoczymy. Albo jeszcze lepiej, jeżeli wspólnie coś przygotujemy.Wspólne mieszanie w garach to czysta przyjemność i zabawa. Proponowane dania nie są skomplikowane ani wyszukane. W dodatku nie pochłaniają dużo czasu - najczęściej go nie mamy - ani też pieniędzy. Autor odszedł od typowego shcematu książek kucharskich. Przekąski, sałaty, zupy, drugie dania, desery - nie ma w tej książce takiego podziału. Tu jest pomysł na myśl przewodnią każdej domowej uczty. Całe menu - powiedzmy górnolotnie na kalendarzowy rok - zawiera swój motyw przewodni. Książka to pomysł na rocznice, majówki, grille, ogniska, babskie i męskie spotkania. Mnóstwo propozycji kulinarnych na spotkania w domowym zaciszu zawartych w ponad 180 przepisach. A wszystko ilustrowane przepięknymi zdjęciami autorstwa Krzysztofa Wellmana.
pełny
opis produktu
Jak (z przytupem) rozpocząć nowe życie? Jak poskromić teściową? Zagrać wrednej koleżance na nosie i poradzić sobie z włoskim kochankiem? Tego wszystkiego dowiecie się z pełnej humoru i pysznego jedzenia powieści kulinarnej!
" życiowe, pełne humoru anegdoty z życia bohaterek
" scrapbookowy (unikatowy) styl książki, piękna grafika, klimatyczne zdjęcia
" zbiór oryginalnych, pysznych i prostych przepisów z całego świata
" (cenne) ciekawostki kulinarne i lifestylow
"Gotowanie jest sexy" to historie trzech przyjaciółek. Każda z nich jest inna. Karolka - freelancerka, hipsterka z głową w chmurach. Marzą jej się dalekie podróże. Lubi gotować i robi to z pasją. Z kolei Dorka haruje w korpo, bo śni o luksusach. Wiecznie goni za miłością swojego życia i szpilkami od Zanottiego. Wreszcie Andżi - romantyczna Matka Polka. Tęskni za życiem na wysokich obrotach, ale jest rozdarta między domem a karierą. Wciąż boryka się z typowymi problemami przeciętnej kobiety: żony, matki i kochanki.
"Gotowanie jest sexy" to także zbiór oryginalnych, pysznych i prostych przepisów na każdą okazję i kieszeń. To książka nie tylko pełna informacji, ale i pięknie opracowana graficznie. Wykorzystuje technikę scrapbookową, która pozwala przekazać wiele dodatkowych informacji, ciekawostek kulinarnych i żartów, odzwierciedlając sposób, w jaki myślą współczesne kobiety. Każdy rozdział jest inny, na każdej stronie czeka coś nowego. Takiej książki jeszcze nie było. Ta książka to rozkosz, nie tylko dla podniebienia ale i dla oczu.
pełny
opis produktu
Ta pięknie wydana książka kucharska zainspiruje każdego i pozwoli wyczarować w domu prawdziwy smak tajskich potraw. Znajdziecie w niej 120 ciekawych, orientalnych przepisów, które na pewno urozmaicą smak Waszych posiłków.
pełny
opis produktu
Przewodnik wraz z przepisami po szlachetnym alkoholu który w domowych warunkach możemy uczynić.
Nalewki są najbardziej tradycyjnym polskim alkoholem. Pewnie większość z nas choć kilka razy w życiu próbowała samodzielnie wyprodukować alkoholowy smakołyk. Wytrawną nalewkę do mięs lub słodką, dobrze zastępującą likier – do kawy. W polskich domach nalewki od wieków robiło się w tysiącach odmian, stosując różnorodne receptury. Sekrety robienia nalewek przechodziły w rodzinie z pokolenia na pokolenie...
pełny
opis produktu
Jej nowa książka to źródło prostych pomysłów na pyszne dania, które można bez zbędnego wysiłku przygotować na co dzień albo poczęstować nimi gości. Nigella ekspresowo " to spełnienie marzeń każdej zapracowanej mamy i powód do radości dla tych, którzy mają ochotę gotować, ale wciąż brakuje im czasu. W książce znajdziemy podane przystępnym językiem przepisy na apetyczne potrawy, które przygotujemy w ekspresowym tempie nawet po wyczerpującym dniu spędzonym w biurze. Przy jej pomocy bez trudu w sobotę albo niedzielę podejmiemy rodzinę i niespodziewanych gości. Po prostu włączamy kuchenkę - i już możemy piec i gotować. Nigella podpowiada też, czym wypełnić kuchenne szafki i lodówkę. Szkoda cennego czasu na nieustanne bieganie po sklepach – lepiej być przygotowanym na każdą okoliczność. Przepisy – choć proste – nie są trywialne, ale logiczne i zrozumiałe."
pełny
opis produktu
Grillowany kurczak z kaszmiru, indyk w pomarańczach i żurawinach, szaszłyki z wątróbek drobiowych, schab grillowany z ziołami, nerki cielęce w marynacie curry, jagnięcina po afgańsku - ponad siedemdziesiąt przepisów na wyborne dania z grilla.
pełny
opis produktu
Książka z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki polskie".
Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować.
1. Bigos
2. Blaszak podlaski
3. Gołąbki małe i duże
4. Karczochy
5. Kiszka ziemniaczana
6. Kotlety z grzybów
7. Tort ziemniaczany
8. Warzywa faszerowane
9. Ziemniaki drążone i faszerowane
10. Zupa i placuszki z dyni
pełny
opis produktu
Pojechała, zobaczyła, zawładnęła sercem pewnego Włocha i została. Mieszka tam już od czternastu lat, pracuje, wychowuje małą córeczkę i wciąż nieodmiennie zachwyca się pięknem toskańskiego krajobrazu, tutejszymi zwyczajami i klimatem. O miejscu, które wybrała na swój dom opowiada w sposób porywający, z prawdziwym uczuciem i smakiem, nie tylko tym literackim, ale też kulinarnym. Opowieść o włoskiej codzienności, świętowaniu, testowaniu kandydatek na żonę dla prawdziwego Włocha przeplatają pobudzające apetyt przepisy na dania kuchni toskańskiej, których zapach wręcz unosi się nad kartami tej niezwykle wciągającej historii.
pełny
opis produktu
Nie tylko dla wielbicieli tradycyjnej kuchni! Liczne informacje o wędlinach: ich długiej historii, metodach produkcji, sposobie przechowywania i podawania. Proste i jasne wyjaśnienie niezbędnego słownictwa z dziedziny wędliniarstwa. Opisu najbardziej znanych gatunków szynki, bekonu, salami, mortadeli, pasztetu, wątrobianki itp. Ciekawostki dotyczące regionalnych specjałów. Interesujące przepisy, warte jak najszybszego wypróbowania.
pełny
opis produktu
Najlepsze wypieki świata. Zwyczajne i luksusowe, tańsze i droższe... – obok przepisów na torty, które są ukoronowaniem wielkich przyjęć i rodzinnych uroczystości, autorka przedstawia receptury na najpopularniejsze serniki, makowce, babki i inne wypieki z różnych stron świata. Już sama lektura spisu treści jest przyjemnością – widzimy tu francuską charlotte z malinami, słynną babkę Savarin, apfelstrudel, tiramisu z wisienkami, jagodowe muffiny, ale też tunezyjskie pączki pomarańczowe, japońską kasuterę i chińskie ciasokładka twarda szczęścia. Łączy je jedno – po prostu są pyszne!
pełny
opis produktu
Przewodnik wraz z przepisami po szlachetnym alkoholu który w domowych warunkach możemy uczynić.
Nalewki są najbardziej tradycyjnym polskim alkoholem. Pewnie większość z nas choć kilka razy w życiu próbowała samodzielnie wyprodukować alkoholowy smakołyk. Wytrawną nalewkę do mięs lub słodką, dobrze zastępującą likier – do kawy. W polskich domach nalewki od wieków robiło się w tysiącach odmian, stosując różnorodne receptury. Sekrety robienia nalewek przechodziły w rodzinie z pokolenia na pokolenie...
pełny
opis produktu
Książka prezentuje przepisy kulinarne czytelników z bardzo dokładnym i przyjaznym opisem przygotowania potraw oraz barwnymi ilustracjami.
pełny
opis produktu
Mazurek czekoladowo-orzechowy, pikantna baba, sernik malinowy na zimno... Bez tych wypieków trudno wyobrazić sobie święta Wielkiej Nocy.
pełny
opis produktu
Zabawna książka zarówno dla wielbicieli jedzenia, jak i dla osób, które poprzestają na hamburgerach. Ci pierwsi znajdą w niej pyszne opisy potraw, smaków i kulinarnych inicjacji. Drudzy zapewne z satysfakcją przeczytają, w jaki sposób i z czego naprawdę (!) przygotowywane są potrawy dla smakoszy – lektura tyleż wstrząsająca, co pouczająca. Czytelnicy szukający rozrywki będą się skręcać ze śmiechu. Ale warto też docenić soczysty (nomen omen) i sugestywny język, galerię niezapomnianych portretów literackich, a także znakomitą analizę socjologiczną wiata ludzi zajmujących się kuchnią („zbieraniny psychopatycznych specjalistów od grillowania, alkoholików wyspecjalizowanych w zajmowaniu się zimnym bufetem, głupich lasek kandydujących na stanowisko sosjera, ekwadorskich speców od makaronu, obłąkanych cukierników”). Bourdain uchwycił ich żargon, nałogi, zwyczaje i przywołał wiele ciekawostek gwarantujących pasjonującą lekturę.
pełny
opis produktu
Grillowanie to najlepszy sposób na cieszenie się letnim słońcem w towarzystwie przyjaciół. Dzięki tej książce, obejmującej zestaw znakomitych przepisów oraz praktycznych porad, możesz urządzi9ć na świeżym powietrzu prawdziwą ucztę z najlepszymi grillowanymi daniami. Myśląc o wielkim grillowaniu, często zastanawiamy się, co wybrać: gaz czy węgiel drzewny, czego potrzebujemy, aby przyjęcie wypadło doskonale, czy wreszcie, jakie wyposażenie jest naprawdę potrzebne. Odpowiedź na te i inne pytania znajdziesz na stronach niniejszej książki. Dla nowicjuszy, którzy nigdy nie mięli w ręku szczypiec do grilla, przygotowano zaś wiele przydatnych informacji oraz zdjęć smakowitych potraw. Wystarczy więc rozpalić ogień i wrzucić przysmaki na ruszt!
pełny
opis produktu
Nigella gryzie - to poradnik kulinarny prezentująca zbiór nieskomplikowanych, oryginalnych i smakowitych przepisów, dzięki którym po całym dniu pracy można zrelaksować się w kuchni i przy minimum wysiłku osiągnąć maksimum przyjemności. Autorką ksiązki jest Nigella Lawson, której program o gotowaniu jest jednym z najponularniejszych w Wielkiej Brytani i został wemitowany przez wiekszośc telewizji w tym TVN Style w Polsc . Książka ukazała się w roku 2001 i długo pozostawała na pierwszych miejscach list bestsellerów, a jej sprzedaż w samej Wielkiej Brytanii przekroczyła 1 500 000 egzemplarzy.
pełny
opis produktu
Pięknie wydana książka zawiera 130 prostych przepisów na jajka: gotowane, smażone, pieczone, w koszulce. Pomoże zrobić omlet, suflet, naleśniki i placki oraz kremy i musy.
pełny
opis produktu
Tradycja spożywania herbaty w Chinach liczy 5000 lat, Japończycy piją ją od ponad 1000 lat, a Europejczycy poznali ją dopiero w XVII wieku wraz z rozpoczęciem intensywnych kontaktów handlowych ze wschodem. Jednak prawdziwy wzrost popularności tego napoju nastąpił wraz z epoką kolonialną - to Brytyjczycy stali się największymi amatorami herbaty i rozpowszechnili ją w Europie. Jednak przyrządzana na sposób angielski czarna herbata jest tylko jedną z wielu możliwych odmian tego napoju.
Książka, obok wielu ciekawych opowieści związanych z tradycją picia herbaty, zawiera mnóstwo ciekawych wskazówek dotyczących sposobów jej parzenia. Nie istnieje jednak coś takiego jak "idealna filiżanka herbaty".
Każdy musi sam - metodą prób i błędów - ustalić, jakie herbaty najbardziej mu smakują i w jaki sposób je zaparzać. Autorka podpowiada jednak krok po kroku, jak te eksperymenty przeprowadzać. Omawia też wiele sposobów spożywania tego napoju i delektowania się nim. Radzi, jak zorganizować popołudniowe "herbatki" na rozmaite okazje: typowy five o`clock dla dżentelmenów, herbatkę w stylu weneckim, chińskim lub etiopskim, herbaciane przyjęcie dla dzieci i wnucząt, piknik z mrożoną herbatą, itp.
Trzonem tej książki są jednak przepisy. Są tu więc herbaty na gorąco, herbatki lecznicze i ziołowe napary herbaty mrożone herbaty z dodatkiem alkoholi pikantne - a także słodkie dodatki do herbat. Jeden z rozdziałów został poświęcony herbatom leczniczym. Wszystkie stronice książki utrzymane są w tonacji zielono-niebieskiej, z delikatnymi motywami herbacianych liści, dzięki czemu prezentowane przepisy wydają się jeszcze bardziej apetyczne. Dodatkową ozdobą są kolorowe, starannie skomponowane zdjęcia, przedstawiające różne rodzaje herbacianych przyjęć.
pełny
opis produktu
Książka z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki polskie".
Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować.
1. Barszcz czerwony
2. Barszcz z uszkami na dwa sposoby
3. Barszcz ukraiński
4. Chłodnik staropolski
5. Flaki jarskie
6. Flaki z pulpetami
7. Krupnik staropolski
8. Kwaśnica zwana kwasówką
9. Żur z kiełbasą
10. Zalewajka
11. Zupa gulaszowa
12. Zupa wiosenna z sałaty
pełny
opis produktu
Książka z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki polskie".
Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować.
1. Gruszki na trzy sposoby
2. Jabłka w szlafroczkach
3. Kruche ciasteczka ze skwarkami
4. Migdałowy mazurek
5. Piernik
6. Waniliowe pierogi z makiem
7. Strudel ciągniony
8. Szarlotka po staropolsku
pełny
opis produktu
Maciej Kuroń, nadworny kucharz Rzeczpospolitej, autor fundamentalnej i arcyciekawej Kuchni polskiej. Kuchni Rzeczypospolitej Wielu Narodów postanowił nam tym razem opowiedzieć o potrawach z grilla i rusztu. Trzeba przyznać, że zrobił to jak zwykle ciekawie i smacznie. Drogi czytelniku, w tej wyjątkowej książce znajdziesz przepisy na potrawy z rusztu i grilla na każdą okazję, dowiesz się też paru istotnych rzeczy o tym, jaki grill jest najlepszy, jaki powinien mieć kształt i rozmiar rusztów, a jaki opał gwarantuje nam właściwy smak potrawy. Z tą książką każdy wyjazd na jezioro, piknik czy nawet ogrodowe barbecue znajdzie cudowną oprawę, i tylko od ciebie będzie zależało czym zadziwisz i oczarujesz swoich gości. Osoba Macieja Kuronia stanowi najlepszą rękojmię, że książka jaką państwo macie w ręku nie tylko zawiera przepisy, że palce lizać, ale jest także najlepszą książką o potrawach z grilla i rusztu na polskim rynku.
pełny
opis produktu
Po rosyjsku bulbaczka, buraczanka, benzyna, gazolinka, koniak trzy buraki", mokry dolar, pieraczok, pasza Angelina (na cześć rekordzistki traktorzystki z lat 30.), rusznica, samogon, samodzieł, samizdat, samopał, samozwał, samogończyk, siwuszniak, zielenucha, taboretówka czy pieriegonka.
A po polsku: boża zorza, berbelucha, brymucha (określenie kresowe), chaberek, chłopska droga, czar PGR-u, księżycówka, KPN (Koniak Pędzony Nocą), krzakówka, leśny koniak, likier błotny, łzy sołtysa, maciejka, nafta, olaboga, polowa, słoneczna, sołtysówka, strychówka, surówka, swojska, siwucha, ściemniacz czy po prostu bimber.
To tylko niektóre nazwy napoju spirytusowego produkowanego potajemnie w warunkach domowych. Niewątpliwie rosyjski samogon zajmuje wśród nich ważne miejsce."
pełny
opis produktu
Fantastyczna podróż do oblanej słońcem Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki. Kraju, który nam, zwykłym zjadaczom chleba, nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą. Autorka, rozkochana we Włoszech Rosjanka, mieszkająca tam od dwudziestu lat, ze znawstwem i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju, od Friuli i Górnej Adygi na północy, po Kalabrię i Sycylię na południu, przybliżając właściwe dla każdego obszaru potrawy, ale też kulturę i obyczaje. Opatrzona wstępem Umberta Eco książka jest barwną mozaiką, która pozwala przeniknąć ducha Italii.
pełny
opis produktu
Autorka jest Żydówką urodzoną w Krakowie i Polsce zawdzięcza najlepsze wspomnienia o dzieciństwie i młodości. Książka jest swojego rodzaju hołdem dla Najbliższych, których już nie ma, i powinna się nazywać Krakowska kuchnia żydowska. Babcia autorki razem z mamą wprowadzały ją w świat tajemnic gotowania i niezwykłych smaków. I to właśnie im autorka pragnie wyrazić poprzez napisanie tej książki wdzięczność i szacunek. W książce znajdziemy opis wszystkich świąt żydowskich oraz przepisy na związane z nimi tradycyjne potrawy, jak chały słodkie i wytrawne, kugel z makaronu, roladki z piersi kurzej czy nadziewana pierś indyczki. Jest tu także opis zasad koszerności potraw.
pełny
opis produktu
Stale staramy się usprawniać rytm życia, a liczba spraw do załatwienia zmusza nas do nieustannego i szybkiego podejmowania decyzji. Jak ocalić własne emocje i spróbować zachować spokój? Pragniemy chronić własną przestrzeń, z uwagą dokonywać przemyślanych wyborów, i choć na chwilę powstrzymać tempo. Ta książka ma być właśnie takim przystankiem, krótką chwilą dla siebie i bliskich, pomysłem na miłe spędzenie czasu.
Geneza "Odkrywania smaku" jest prosta. Pan Marek Kondrat otrzymał od panów Jana i Filipa Wieczorkiewiczów propozycję, aby dobrał wina do karty menu przygotowanej dla powstającego w Gdańsku hotelu Hilton.Temu z pozoru rutynowemu działaniu zaczęły jednak towarzyszyć eksperymenty w poszukiwaniu i łączeniu smaków. Nie chodziło o znajomość sztywnych reguł, a raczej o poszukiwania smaku "idealnego". Już niewielkie zmiany składników potrawy lub sposobu jej przygotowania wpływały na percepcję smakową w połączeniu z winem i tym samym na jego "przydatność" . Jakich wrażeń smakowych dostarcza wino? Jakie elementy smakowe potrafi uwypuklić, a co niweczy?
Jakie połączenie jest uniwersalne i zapewnia poczucie przyjemności, jeśli chodzi o końcowy efekt? Nie powinien przecież dominować smak nawet z największą dbałością przygotowanego jedzenia ani wybornego wina. Chodziło o szczególnego rodzaju mariaż, idealny związek i satysfakcję odbiorcy. Dokonanie odpowiednich wyborów to spora odpowiedzialność wobec tych, którzy nam zaufali. Ale dzięki tym eksperymentom i wiedzy kucharzy oraz somelierów wielu ludzi będzie mogło rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem. Po kilku sesjach winno-kulinarnych, w trakcie których ze skupieniem wąchali dojrzałe pomidory i próbowali jak smakują w połączeniu z różnymi winami w zależności od stopnia zredukowania sosu, który może być odrobinę bardziej słodki lub słony. Jak smakuje sauvignon zagryzane selerem naciowym? Te swoiste warsztaty miały na celu odejście od skostniałych ogólnie obowiązujących kanonów.
pełny
opis produktu