Dania jednogarnkowe. 80 szybkich i zdrowych dań azjatyckich
Chcesz nakarmić w zwykły dzień czteroosobową rodzinę, wydać w weekend przyjęcie, przygotować posiłek dla siebie lub dwojga osób? W książce Minga Tsai i Arthura Boehma znajdziesz inspirację do zrobienia zdrowych, prostych i niedrogich - choć wyjątkowo smacznych - dań jednogarnkowych. Przepisy ułożono według siedmiu technik jednogarnkowego gotowania - duszenie, gotowanie w woku, smażenie, gotowanie w wysokiej temperaturze, pieczenie, sałatki oraz zupy. Przejawia się w nich przekonanie Minga, że codzienna dieta powinna zaspokajać cztery podstawowe potrzeby: smaku, pożywności, prostoty i dostępności. W każdym przepisie zwrócono uwagę na zawartość tłuszczów i alergenów oraz różnorodność składników. Dania są niedrogie, a ich przygotowanie proste - większość receptur przewiduje użycie tylko jednego garnka lub naczynia do gotowania.

"Ming Tsai połączył techniki kulinarne i składniki Azji i Zachodu i stworzył cudownie smakowity świat nowoczesnych, prostych dań jednogarnkowych, który powinien stać się elementem codzienności każdej rodziny. Znakomita książka!"

- Madhur Jaffrey

"Tsai wyczarowuje jednogarnkowe cuda. Po prostu łatwe. Po prostu pyszne. Po prostu Ming!"

- Rachael Ray

"Wyborne dania! Usatysfakcjonują i rodzinę, i menedżera banku."

- Simon Majumdar
Dania jednogarnkowe. 80 szybkich i zdrowych dań azjatyckichpełny opis produktu
Poradnik WYDAWNICTWO OLESIEJUK Imprezowe bufety. 1001 przepisów
Imprezowe bufety. 1001 przepisów to zbiór pomysłów na przekąski i napoje, które można wykorzystać podczas spotkań ze znajomymi. Czytelnik dowie się jak przygotować m.in. szaszłyki z krewetkami i mango, sushi z porem, sałatkę z bobem i szafranem, babeczki jagodowe, babeczki z miodem i serem czy smoothie gruszkowo-imbirowe.
Poradnik WYDAWNICTWO OLESIEJUK Imprezowe bufety. 1001 przepisówpełny opis produktu
Drinki i koktajle. Napoje z klasą
Koktajle przypominają ludzi. Mają swoje rodziny, tajemnice i często interesującą historię. Nazwy jednych są dowcipne, a innych poważne i rzeczowe. Każdy drink i koktajl ma w sobie coś wyjątkowego. Niektóre ci posmakują, inne nie. Wkrótce odkryjesz, że im więcej o nich wiesz, tym większą masz przyjemności w ich przygotowaniu i spożywaniu. Co oznacza nazwa Mai Tai? W jaki sposób powinno być przygotowane martini Bonda? I czym różni się rum od cachaça? Wielbicieli Hemingwaya zaś z pewnością zainteresuje, co powiedział, gdy po raz pierwszy skosztował daiquiri.
Dzięki tej książce nauczysz się fachowej terminologii i poznasz tajniki barowych narzędzi. Zapoznasz się z technikami mieszania koktajli i odwiedzisz legendarne bary koktajlowe na całym świecie. Przedstawione przepisy sprawdzą się na skromnej prywatce i wykwintnym przyjęciu. Jest tu wiele różnorodnych drinków - od dobrze znanych klasyków, po ich różnorodne zmodyfikowane wersje -  oraz mnóstwo ciekawostek, które możesz serwować swoim gościom w rozmowie.
Drinki i koktajle. Napoje z klasąpełny opis produktu
Ciasta domowe
Ciasta domowe – któż ich nie lubi. To właśnie zapach domowego ciasta przywodzi na myśl czasy dzieciństwa, atmosferę rodzinnego domu. Z myślą o tych wszystkich, którzy od czasu do czasu lubią połasuchować przygotowaliśmy kompendium domowych wypieków. Znajdują się tu receptury na każdą okazję – do popołudniowej herbaty, na deser po obiedzie, na świąteczny podwieczorek i wielką rodzinna uroczystość. Smakowite ciasta z owocami, drożdżowe baby, tradycyjne polskie mazurki, makowce, torty, pierniki i serniki uatrakcyjnią niejedną uroczystość i przysporzą komplementów każdej pani domu.
Ciasta domowepełny opis produktu
Strona: [1] [2] [3]