Książka przybliża czytelnikowi poszczególne elementy ogrodów zawiera najważniejsze wiadomości na temat różnego rodzaju nawierzchni, kafelków i mozaik, łuków i altanek, mostków i schodów, pojemników na rośliny, posągów i rzeźb, oświetlenia i elementów wodnych.
pełny
opis produktu
Każdy właściciel świnki morskiej potrzebuje kompendium wiedzy, które dostarczy mu odpowiedzi na najważniejsze i najczęściej nasuwające się pytania. Taką pomoc gwarantuje właśnie nasz „Złoty Przewodnik”.
Jest to praktyczny poradnik na temat sposobu hodowli i pielęgnacji świnek morskich. Liczne informacje na temat trybu życia gryzoni i wskazówki dotyczące ich potrzeb opatrzone zostały wieloma barwnymi fotografiami.
pełny
opis produktu
Wanda Jackowska jest autorką licznych książek kulinarnych i poradników. W niniejszej publikacji przedstawia diety:
- oczyszczające organizm,
- pomagające dbać o serce,
- wzmacniające pamięć,
- zapobiegające osteoporozie,
- pomagające jadać bez soli.
Każdej z wymienionych diet został poświęcony oddzielny rozdział. Oprócz opisu i praktycznych informacji dotyczących stosowania konkretnej diety autorka prezentuje przepisy na potrawy wspomagające leczenie z wykorzystaniem łatwo dostępnych produktów. Można ułożyć z nich jadłospis na cały dzień: pierwsze i drugie śniadanie, obiad: przystawka, zupa, danie główne, podwieczorek i kolacja. Są też informacje na temat przyrządzania jedzenia w szybkowarze, naczyniach do zdrowego gotowania na parze, w kuchence mikrofalowej.
pełny
opis produktu
Jak często zdarzało ci się myśleć NIE i mówić TAK? Ile razy, myśląc o sałatce z owoców, zamówiłaś sernik?
Czasami dieta i ćwiczenia nie wystarczą. Wiele kobiet za dużo nakłada sobie na talerz (dosłownie i w przenośni). Tym, które zamiast siebie na pierwszym miejscu stawiają innych psychoterapeutka Karen R. Koenig wyjaśnia związek między byciem "miłą" i nadmiernym jedzeniem, a także udziela konkretnych rad, jak stracić dodatkowy bagaż - fizyczny i emocjonalny. Wykonaj quiz „Jak miła dziewczynką jesteś ?” i oceń, czy osobowość „dobrej dziewczynki” nie sabotuje przypadkiem prób stracenia na wadze.
Karen R. Koenig, psychoterapeutka, ekspert od emocjonalnego żywienia, wyjaśnia zależność między emocjami a zbędnymi kilogramami. Kobietom z nadwagą daje cenne, szczegółowe wskazówki, jak zrzucić dodatkowy bagaż - zarówno emocjonalny, jak i fizyczny - stając się bardziej asertywną we wszystkich aspektach życia. Autorka oferuje czytelniczkom psychoterapię, z wielkim zaangażowaniem prowadząc je strona po stronie, krok po kroku do sukcesu i poznania realnego źródła nadwagi. Pokazuje biologiczny związek między tłumieniem emocji i jedzeniem, udowadniając, że często za pomocą jedzenia gasimy swoją złość, kontrolujemy agresję i łagodzimy poczucie winy - robimy to, by poczuć się lepiej. Czytelniczki znajdą tu prowokujące do myślenia quizy i pytania, które pomogą im dostrzec i zwalczyć te nawyki, które nie pozwalają im schudnąć.
pełny
opis produktu
Warto go polubić ze względu na smak, ale też wartości odżywcze. Jest bogaty w białko i stanowi bogate źródło wapnia, dlatego powinni go jeść wszyscy. Dostarcza witamin, zmniejsza ryzyko osteoporozy, a zawarte w nim żywe kultury bakterii wzmacniają system odpornościowy.
W książce znajdziesz propozycje pysznych dań na bazie lub z dodatkiem jogurtu: sałatki, zupy, potrawy z mięsa i ryb (jogurt nadaje im kruchości), ciasta, desery. Zacznij od jogurtu domowej roboty, a później – odkryj smak jagnięciny w sosie curry, soli ze szpinakiem i soczewicą czy czekoladowych babeczek – oczywiście z jogurtem!
pełny
opis produktu
Twórz zachwycające portrety, które pozwolą Ci rywalizować z zawodowcem.
Postać ludzka stanowi jeden z najpopularniejszych tematów w pracy każdego fotografa, ale zrobić naprawdę znakomite zdjęcia portretowe nie zawsze jest łatwo. W tej książce Rod Edwards dzieli się z czytelnikiem bogactwem swego profesjonalnego doświadczenia i daje wartościowe rady na temat każdego aspektu cyfrowego portretowania, począwszy od wakacyjnej fotki rodzinnej, a skończywszy na sesji zdjęciowej z profesjonalnymi modelkami.
Do zilustrowania szerokiego zakresu technik i przedstawienia twórczego procesu myślenia, związanego z projektowaniem i realizacją cyfrowych portretów, używa swoich własnych, atrakcyjnych fotografii. Kładąc główny nacisk na rezultaty, które nie wymagają stosowania kosztownego sprzętu i są łatwe do uzyskania, przekazuje rady przydatne dla każdego posiadacza aparatu cyfrowego: od zupełnych nowicjuszy po doświadczonych fotografów. Jednakże proces nauki tworzenia doskonałych portretów bynajmniej się tu nie kończy. Specjalny rozdział poświęcony Photoshopowi prowadzi czytelnika krok po kroku poprzez 10 najbardziej popularnych technik retuszu portretowego, od usuwania zmarszczek aż po pozbycie się kilkunastu centymetrów w talii za pomocą cyfrowej diety.
Łącząc inspirujące pomysły i przejrzyste wskazówki praktyczne, "Fotografuj ludzi jak profesjonalista" stanowi wyczerpujący przewodnik po fotografii portretowej, przydatny dla czytelnika na każdym poziomie zaawansowania.
Rod Edwards - jeden z najwybitniejszych fotografów brytyjskich, specjalista od fotografii ludzi i tworzenia 360-stopniowych panoram, portrecista Elżbiety II i jej małżonka, współpracownik największych magazynów fotograficznych.
pełny
opis produktu
Fotografia HDR, czyli proces tworzenia obrazów o dużej rozpiętości tonalnej, to najnowsza technologia w dziedzinie fotografii cyfrowej, pozwalająca na tworzenie niepowtarzalnych obrazów w kreatywny i nietuzinkowy sposób. Oferuje techniki pomagające zmniejszyć ryzyko niedoświetlenia, prześwietlenia i wystąpienia refleksów świetlnych. Umożliwia między innymi odzyskiwanie szczegółów w cieniach i obszarach bardzo jasnych, robienie dobrych zdjęć przy intensywnym oświetleniu, osiąganie nieznanych dotąd efektów związanych z barwami i tonami, a także fotografowanie bez dodatkowego oświetlenia. Michael Freeman wyjaśnia, jak robić profesjonalne zdjęcia z wykorzystaniem technologii HDR, omawia dostępne oprogramowanie i techniki umożliwiające łączenie serii kilku zdjęć o różnej ekspozycji w jeden obraz HDR, a także doradza, jak najlepiej je eksportować i drukować. Autor przedstawia tę nową dziedzinę fotografii w jasny i przystępny sposób.
O AUTORZE:
Michael Freeman - światowej sławy fotograf - jest jednym z najpoczytniejszych autorów książek o fotografii. Ma ich na swoim koncie kilkanaście. Jest twórcą m.in.: Mastering Digital Photography, The Comlete Guide to Digital Photography oraz kilku poradników przetłumaczonych na język polski, m.in. Lustrzanki cyfrowe i Okiem fotografa. Specjalizuje się w fotografii podróżniczej, architekturze oraz sztuce Azji. Szczególne uznanie zyskał jako ekspert w dziedzinie efektów specjalnych. Przez wiele lat współpracował z czasopismem "Smithsonian" oraz wydawnictwami Time-Life Books, Reader`s Digest, CondéNast, Traveler oraz GEO. Regularnie publikuje w "Photo District News".
pełny
opis produktu
Włosi szczycą się jedynym w swoim rodzaju dziedzictwem kulinarnym. Współczesna kuchnia włoska jest owocem ponad dwóch tysięcy lat burzliwych dziejów, w tym epoki imperialnej potęgi, zderzenia z innymi kulturami oraz długiego okresu istnienia samodzielnych państw na Półwyspie Apenińskim.
Efektem tego zderzenia jest niezwykła różnorodność tej kuchni i jej regionalna specyfika.
Kuchnia włoska to nie tylko bogactwo smaków – to jedność w wielości i niezapomniana przygoda kulinarna.
Warto rozsmakować się w tych południowych potrawach, które kojarzą się z pięknem i radością życia, z wakacjami i słońcem, z wyjątkowymi chwilami i dobrym towarzystwem. Warto wyczarować ten włoski smak i podzielić się nim z bliskimi i przyjaciółmi, nawet jeśli przygotowanie dań wymaga trochę trudu.
To kulinarne kompendium z pewnością Wam w tym pomoże!
Eksluzywnie wydanie w złoconym etui.
pełny
opis produktu
Oto kompletny przewodnik po świecie drinków serwowanych w barach na wszystkich kontynentach: od Anejo Highball po Bloody Mary, od Singapore Sling po Zombie!
Książka ta jest niezwykłym podręcznikiem barmana. Zawiera ponad 200 receptur na najlepsze drinki, z takimi klasycznymi jak Tom Collins czy Fuzzy Navel, oraz współczesnymi przebojami: Mojito czty Scorpion Bowl. Uzupełnieniem obszernych opisów drinków są barwne zdjęcia. Niektóre z koktajli zdążyły obrosnąć w legendy: Gin Rickey został stworzony, by zaspokoić spragnionego lobbystę, Grog był pijany przez marynarzy brytyjskiej marynarki wojennej jako lekarstwo na szkorbut, a Gibson początkowo był tylko szklanką wody z cebulką w środku. Zamieszczono tu także informacje na temat pory dnia pasującej do konkretnego drinka oraz wskazówki dotyczące odpowiedniego doboru potraw – homar z Cape Codderem, pikantny ser żółty i krakersy do ginu z tonikiem, dip z ciemnej fasoli i chipsy do Cuba Libre... Bez względu na to , czy planujesz koktajlowe przyjecie czy w barze z ciekawością przyglądasz się stojącemu przed tobą trunkowi, nasz przewodnik pomoże ci rozwiać wszelkie wątpliwości związane ze sztuką barmańską. Na zdrowie!
pełny
opis produktu
Zdrowe włoskie potrawy ze świeżych składników! Włosi cieszą się dobrym zdrowiem i zachowują szczupłą sylwetkę, nie rezygnując przy tym ze smacznego jedzenia. Udaje im się to dzięki radości ze wspólnych posiłków, podczas których rozkoszują się potrawami śródziemnomorskimi. Ich składnikami są świeże ryby, chude mięso, rośliny strączkowe, oliwa oraz owoce i warzywa. Przestaw się na zdrową kuchnię włoską! Gino D`Acampo przedstawia proste przepisy na zdrowe, syte i kuszące potrawy. Dieta i nie jest radykalnym reżimem żywieniowym powodującym gwałtowne chudnięcie, po którym następuje powrót nadwagi. To dieta naturalna, sprzyjająca dobremu samopoczuciu. To sposób na życie! GINO D`ACAMPO to mistrz nowoczesnej kuchni włoskiej. "Dieta italiana" jest bestsellerem w Wielkiej Brytanii. Wcześniejsze książki D`Acampo: "Fantastico!", za którą dostał nagrodę Gourmand Word Cookbook w kategorii włoskich poradników kulinarnych, i "Buonissimo!", były wysoko oceniane przez wielbicieli dobrego jedzenia, znakomicie się sprzedały. Urodzony na południu Włoch Gino odziedziczył zamiłowanie do gotowania po swoim dziadku. Jest dyplomowanym kucharzem. Pracował w różnych krajach europejskich. Obecnie mieszka w Anglii i regularnie występuje w tamtejszej telewizji. JULIETTE KELLOW jest dietetyczką i konsultantką żywienia. Pisze artykuły do czasopism poświęconych zdrowiu i urodzie, występuje w audycjach radiowych i programach telewizyjnych jako specjalistka w dziedzinie zdrowego odżywiania. Doradza również brytyjskim gwiazdom mediów, jak przejść na właściwą dietę i pozbyć się nadwagi.
pełny
opis produktu
Masz złe doświadczenia z modnymi kuracjami odchudzającymi? Dieta oparta na liczeniu kalorii to najlepsza metoda, by skutecznie i trwale stracić na wadze. Zapewnia ci swobodę wyboru, nie ogranicza i do niczego nie zmusza. Jesz w zdrowy i urozmaicony sposób, twój dzienny jadłospis uwzględnia trzy posiłki i dwie przekąski, po których nie czujesz głodu.
Metoda obliczania idealnej dla ciebie wagi
Przykładowe menu i przepisy na niskokaloryczne potrawy
Wartości odżywcze produktów spożywczych
Ustalanie wielkości porcji
Propozycje ćwiczeń, również do wykonania w pracy
Techniki motywacyjne.
pełny
opis produktu
Rysunek jest podstawa każdego rodzaju twórczości plastycznej i dlatego ma fundamentalne znaczenie dla malarstwa. Kto maluje ten powinien też trochę znać się na rysunku.
Poradnik Rysunek dla początkujących umożliwia zapoznanie się z tą dziedziną sztuki przez wyjaśnienie krok po kroku wszystkich najważniejszych technik rysowania, używanych z powodzeniem przez wielu znanych malarzy. Wykłady i ćwiczenia są uzupełnione dodatkowymi wskazówkami na temat różnorodności i sposobów używania poszczególnych materiałów i przyborów.
Martwe natury, krajobrazy, szkice portretowe – na podstawie licznych zdjęć i rysunków można wyrobić sobie zdanie o pięknie tej sztuki i jej różnorodności środkach wyrazu.
pełny
opis produktu
Wspaniałe, odżywcze i wyraziste dania na każdą okazję. Ponad 140 przepisów na zdrowe posiłki z ryżem.
Receptury przedstawione na kolorowych fotografiach w pełni oddają wygląd gotowego dania.
Ryż stanowi podstawę wyżywienia ponad połowy ludzkości i na całym świecie uprawia się kilka tysięcy jego odmian.
Ma to głębokie uzasadnienie, ponieważ ryż jest produktem zdrowym i pożywnym. Oprócz wartości odżywczych ma także walory smakowe. Jest pyszny i stanowi podstawę szerokiej gamy potraw – od takich jak risotto czy paella i jambalaya, po sushi, pilaw i puddingi.
W tej książce przedstawiamy ponad 140 przepisów pochodzących z bogatej tradycji kuchni całego świata. Przystosowaliśmy je do współczesnych wymagań i wyjaśniamy wszelkie techniki przygotowania oraz omawiamy składniki (w razie konieczności sugerując, czym można je zastąpić).
pełny
opis produktu
Prezentujemy nową publikację kulinarną, w której znajdują się przepisy na przekąski i dania z kurczaka.
Jeśli oczekujecie gości lub chcecie przygotować ucztę kulinarną dla najbliższych, to koniecznie włączcie do jadłospisu choćby jedno danie z kurczaka!
Żeby wschodnia sałatka z kurczaka na ciepło, rolada z kurczaka z warzywami, zupa z kurczaka po marokańsku, czy też faszerowane udka udały się, odkryjemy przed Wami sekrety profesjonalistów. A jak już spróbujecie kiedyś tych nietrudnych, nieziemsko smacznych i aromatycznych dań, na pewno zapragniecie przyrządzić je na nowo.
pełny
opis produktu
Z tego poradnika dowiesz się, na czym polega uprawa ziół oraz ich pielęgnacja, poznasz zioła lecznicze, np. na wątrobę, na włosy, na trądzik, a także zioła oczyszczające, czy zioła odchudzające i do kąpieli.
W książce przedstawiono także przepisy na zdrowe potrawy: pyszne zupy, surówki i sałatki, przekąski, potrawy mięsne, rybne, a do tego gorące i zimne sosy oraz desery.
Czy słowo „zioła” kojarzy Ci się z pachnącym ogrodem, aromatycznymi, a zarazem leczniczymi roślinami i smacznymi potrawami? Zioła nadadzą przygotowanym przez Ciebie daniom nowy, niespotykany smak i atrakcyjny wygląd. Które części roślin można wykorzystywać? Jakie zioła włączyć do swoich przepisów kulinarnych? Jak wpływają one na ludzki organizm i jak należy je konserwować?
W tej książce znajdziesz opisy i zdjęcia ponad 130 ziół. To właśnie obszerna wiedza zielarska i ciekawe przepisy kulinarne powodują, że tę książkę powinien mieć każdy amator pięknego ogrodu oraz dobrej kuchni.
pełny
opis produktu
Przepięknie ilustrowana książka zawiera 120 przepisów na dania z kuchni całego świata.
Do przygotowania wszystkich potraw wykorzystano produkty wyłącznie najwyższej jakości, kładąc nacisk na walory smakowe i wizualne dania.
Ta wspaniale wydana, praktyczna książka kucharska stanowi kompletny przewodnik gwarantujący osiągnięcie perfekcji w przygotowywaniu dań z makaronu.
pełny
opis produktu
Jeśli chcesz schudnąć i być zdrowym, to książka właśnie dla Ciebie!
Recepta na zdrowie doktora Dukana to kompendium wiedzy na temat bezpiecznego odchudzania i zdrowego żywienia. Poradnik zawiera precyzyjne wskazówki dietetyczne oraz listy i tabele produktów, które pomogą Ci komponować posiłki, tak aby chronić serce, zapobiegać cukrzycy, nowotworom oraz chorobie Alzheimera.
Twoje zdrowie zależy od tego, co masz na talerzu, dlatego warto jeść z głową!
Doktor Pierre Dukan jest francuskim lekarzem specjalizującym się w problematyce żywienia i otyłości. Jego książki, przetłumaczone na kilkanaście języków, pomogły schudnąć milionom ludzi na całym świecie. Także w Polsce metoda doktora Dukana jest jedną z najbardziej skutecznych i najpopularniejszych diet odchudzających.
pełny
opis produktu
Poradników dla przyszłych mam jest na rynku mnóstwo. Gdzie ma szukać podobnych porad mężczyzna? O tym wszystkim, w lekki i zabawny sposób pisze w swojej książce Zbigniew Urbański - świeżo upieczony tata Milli Jagody. Oprócz tego kilka praktycznych porad dotyczących wyboru różnych niezbędnych maluchowi sprzętów - m.in. wózka, fotelika samochodowego.
pełny
opis produktu
Zła matka:
- kocha męża bardziej niż dziecko
- woli realizować swoje pasje niż spędzać czas w piaskownicy
- nie jest ekspertem od wychowania
- często się myli
Gdy Ayelet Waldman wyznała, że bardziej kocha męża niż swoje dzieci, „dobre matki” chciały ją pobić w programie Oprah Winfrey Show. Domagały się, aby zabrać jej dzieci! Incydent wywołał ogólnonarodową dyskusję, a Waldman napisała książkę, która stała się bestsellerem.
Waldman szczerze i otwarcie mówi o tym, że niełatwo jest żyć w cieniu matki czy teściowej. Trudno jest rzucić pracę, a jeszcze trudniej zostawić maluchy pod czyjąś opieką. Do tego dochodzi zazdrość o synów, brak wsparcia ze strony męża i powszechne przekonanie, że kobieta musi być radzić sobie ze wszystkim.
Dawno nie opublikowano tak życiowej i mądrej książki o macierzyństwie i wychowywaniu dzieci.
pełny
opis produktu
Od lekkiego bulionu do zawiesistej, pożywnej zupy na zimowe dni - zupy zadziwiają różnorodnością smaków i konsystencji. Na każdą porę roku można znaleźć stosowny rodzaj zupy, czy to gorącej, czy podawanej na zimno.
W tej książce kucharskiej zgromadzono 120 przepisów z całego świata, wykorzystujących rozmaite składniki i sposoby gotowania. Podawane krok po kroku wyjaśnienia oraz kolorowe ilustracje pomogą przygotować każde z wybranych dań.
pełny
opis produktu
Książka ta powinna zainteresować zarówno zwolenników i sympatyków kuchni wegetariańskiej, jak i wegan. Głównym zamierzeniem autora jest obalenie mitu, iż dania jarskie są pozbawione smaku, koloru i zapychają żołądek.
Książka zawiera fascynujący zbiór 120 przepisów pobudzających wyobraźnię, które pokazują, jak różnorodna, pełna smaków i zdrowa może być dieta jarska. Każdy z tych przepisów został opracowany w sposób łatwy i przejrzysty. W każdym wykorzystuje się świeże składniki do tworzenia potraw cieszących zmysły smaku i wzroku.
Pięknie przygotowana pod względem graficznym "Kuchnia wegetariańska" stanowi skarbnicę pomysłów na pobudzające apetyt dania, praktycznych porad dotyczących przygotowywania tych smakowitych potraw.
pełny
opis produktu
Książka wprowadza w niezwykły świat potraw kuchni meksykańskiej.
Kuchnia Meksyku jest kuchnią bardzo zróżnicowaną i niezwykłą. Wpłynęła na to złożona mieszanka kultur wywodząca się od cywilizacji starożytnych Indian, na którą nałożyły się wpływy hiszpańskiej konkwisty, jak również inne wpływy europejskie, i nie tylko.
Zamieszczony zbiór 120 przepisów umożliwia przygotowanie egzotycznych dań. Wszystkie opisy, opracowane krok po kroku, pomogą zwłaszcza mało wprawnym kucharzom w przygotowaniu danej potrawy. Profesjonalne rady i wskazówki oraz dołączone kolorowe zdjęcia ułatwią pracę w kuchni.
pełny
opis produktu
Poradnik o tym, jak znów czerpać radość z jedzenia, zaspokajać swoje potrzeby, a przede wszystkim… stać się szczupłym, pełnym życia i świadomym swego ciała.
Michelle May, chcąc schudnąć, wielokrotnie przechodziła mękę efektu jo-jo. Po kilkunastu latach diet i rozczarowań stworzyła własną metodę, która stała się uzdrowieniem dla niej i mnóstwa innych osób zmagających się z nadwagą. Nie tylko trwale zgubiły niepotrzebne kilogramy, ale przede wszystkim uświadomiły sobie, na czym polegał ich problem: na przestrzeni lat zapomniały, czym jest i jak powinno wyglądać odżywianie.
Dr May podaje sposoby na ponowne zaufanie swemu ciału, uwalnia również od poczucia winy oraz tabelek z kaloriami i wartościami odżywczymi.
Książkę uzupełniają przepisy na pyszne i odżywcze dania, a także propozycje ćwiczeń rozciągających.
Dr Michelle May to autorka warsztatów Am I Hungry? – programu, który pomógł już tysiącom ludzi radykalnie zmienić swój stosunek do jedzenia. Lekarz rodzinny z 14-letnim doświadczeniem pełniła funkcję prezesa Arizona Acedemy of Family Physicians oraz przewodniczącej akcji Wellness Americans in Motion.
pełny
opis produktu
Dzień powszedni naszych dzieci to także choroby, Czy jest to wysypka, czy zakatarzony nos, czy różyczka – w tej książce znajdą Państwo dobre rady i konkretna pomoc krok po kroku.
Ten od lat królujący na liście bestsellerów poradnik został gruntownie przeredagowany pod względem treści i formy. Teraz jeszcze łatwiej znajdą w nim Państwo najważniejsze, aktualne informacje dotyczące najczęstszych chorób dziecięcych.
Co mogą Państwo sami zrobić dla swojego dziecka? Kiedy konieczna jest konsultacja lekarska? Co proponuje medycyna klasyczna, a co naturalna? Doświadczeni autorzy - dr Keudel i dr Capelle – służą kompetentnymi odpowiedziami na te pytania.
Dzięki dokładnym wskazówkom na temat niesienia pierwszej pomocy będą Państwo mogli w razie potrzeby działać szybko i skutecznie.
pełny
opis produktu
Owocowe, kremowe i korzenne likiery własnej produkcji – do posmakowania w miłym towarzystwie i uczczenia wyjątkowych chwil, idealne na prezent. Klasyczny likier porzeczkowy i zupełnie nowy likier migdałowo - marcepanowy, lubiany od dawna likier jajeczny i szybka pinacolada – 40 przepisów Dr. Oetkera spełni każdą zachciankę. Klarowny likier truskawkowy, kremowy likier śmietankowy toffi lub niepowtarzalny, aromatyczny likier gorzki – poczujesz w nich perfekcyjną harmonię truskawek i rumu, toffi i wódki lub karczochów i ginu. Wszystkie przepisy zostały wypróbowane i opisane w taki sposób, że sukces jest zapewniony. Dr. Oetker nie poprzestaje na recepturach – fantastyczne zdjęcia sugerują, jak podawać i w czym przechowywać każdy trunek.
pełny
opis produktu
101 rzeczy lepszych od diety, czyli jak schudnąć bez odchudzania?
Poradnik, który wyzwoli cię z tyranii diet… i odchudzi o kilka kilogramów!
„To świetny, pełen poczucia humoru poradnik z pogranicza dietetyki i mody, napisany z myślą o kobietach, które chcą zmienić swój wygląd. Myślę, że dla czytelniczek, oprócz oczywiście rad dietetycznych, ciekawe będą proponowane przez autorkę triki, które pomogą dobrze wyglądać każdej z nas. Co ważne, bez nadmiernych wyrzeczeń."
– Anna Guzik, aktorka
„Wspaniała lektura dla wszystkich, którzy mają już dość życia o liściu sałaty i grejpfrucie!”
- F. Wells, Amazon.co.uk
pełny
opis produktu
Szczęście zostaje na dłużej tam, gdzie jest gorąco witane. W razie potrzeby czytać kilka razy dziennie. Działa natychmiast!
pełny
opis produktu
To już 10 lat temu, jak dwie wieże WTC runęły grzebiąc globalne poczucie bezpieczeństwa. Od tego czasu spiskowe teorie na ten temat mają się wyśmienicie. Można nawet powiedzieć, że popyt na najbardziej nawet fantastyczne interpretacje zamachów rośnie. Rośnie również zapotrzebowanie na skuteczne służby specjalne, a co za tym idzie na literaturę na ten temat. Półki księgarskie wręcz uginają się pod książkami na temat agentów i ich misji. Nie inaczej działa Focus Historia. Nie tylko się ugina, ale śledzi na bieżąco wiedzę o sekretnych działaniach i publikuje co wie, by zaspokoić ciekawość czytelników.
W tym zeszycie znajdziecie odpowiedzi na pytania:
- które akcje Mossadu zakończyły się totalną klapą?
- który polski agent wykiwał Hitlera?
- czy plotką można zabić?
- czego panicznie bał się towarzysz Stalin?
- od kogo przejął życiorys filmowy agent Hans Kloss?
- skrytka w przydrożnym kamieniu - czy to jeszcze działa?
pełny
opis produktu
Wypróbuj przepisów z serialowej kuchni.
Kto by nie chciał gotować jak bohaterowie serialu Przepis na życie! Teraz to możliwe. Sam mistrz kuchni – Jerzy Knappe wydaje właśnie książkę kucharską, która trafi do prawdziwych księgarń!
Ponad siedemdziesiąt oryginalnych przepisów starannie wybranych i sprawdzonych, zdjęcia potraw oraz fotografie z serialu. Ta książka to coś więcej niż sposób na smaczną i zdrową kuchnię. To także kulinarne inspiracje, pomysły oraz bliscy, dla których zawsze warto przygotować coś wyjątkowego. Dowiedz się, dla kogo Jerzy przyrządziłby ucztę swego życia i co by na niej podał. Jak łatwo i szybko wyczarować wyśmienite dania. I co z tą Anką?! Poznaj Knappe od Kuchni. Odkryj przyjemność gotowania.
pełny
opis produktu
W czasach żywności genetycznie modyfikowanej targi przeżywają prawdziwy renesans, będąc źródłem świeżych, ekologicznych produktów i lokalnych specjałów. Szefowie kuchni najlepszych restauracji z całego świata czerpią stąd inspiracje, tworząc menu dla swoich gości.
Ludzie z pasją kulinarną zawsze znajdą sposobność, by podczas podróży odwiedzić lokalne targowiska i poczuć tam prawdziwą lokalną kulturę, obserwując zwyczaje miejscowych, podpatrując, co jedzą i co kupują.
Evita de Gor i Gavin Baxter stworzyli niezwykły dwujęzyczny przewodnik kulinarny, który dostarczy Ci wielu niezapomnianych wrażeń i będzie Ci towarzyszył w czasie każdej wyprawy!
pełny
opis produktu